Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Νέος μετεωρολογικός σταθμός

...αυτή τη φορά στον Δραπανιά Κισσάμου.
Η αγορά και τοποθέτηση έγινε από το Ινστιτούτο Υποτροπικών κι Ελιάς Χανίων.
Θα τον βρείτε ΕΔΩ.

10 σχόλια:

Cte είπε...

Ευχαριστούμε πολύ το Ινστιτούτο για την προσφορά. Άλλος ένας πολύ πολύ ενδιαφέρων σταθμός, που θα δείξει τις τεράστιες αποκλίσεις του καιρού στη βόρεια ακτή του Νομού Χανίων.

Cte είπε...

Μια φιλική παρατήρηση. Η τοποθέτηση του σταθμού στο χάρτη της Κρήτης είναι λανθασμένη. Το εικονίδιο πρέπει να τοποθετηθεί πιο δυτικά, στη δεξιά γωνιά του κόλπου της Κισάμου. Τώρα το εικονίδιο βρίσκεται στη θέση του...Ταυρωνίτη.

dretos είπε...

Ωραία! Θα δείξει και την τεράστια διαφορά μεταξύ Φαλασάρνων - Κόλπου Κισσάμου. Σε τι ακριβώς θέση είναι; κοντά στο ποτάμι; Γιατί μπορεί να δίνει και ενδιαφέρουσες αναστροφές!
Έλλειπε ένας τέτοιος on-line σταθμός, αφού τα Φαλάσαρνα είναι στο δικό τους κόσμο, δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικά για τη βορειοδυτική Κρήτη. Οι μεγάλες ελλείψεις βέβαια παραμένουν στην ανατολική Κρήτη...

Apostolis είπε...

Άντε κι ένας στον Πλατανιά/Γεράνι και άλλος ένας κάπου στη Γεωργιούπολη και έκλεισε η βόρεια ακτή της δυτικής Κρήτης :)

Leandros είπε...

Παναγιώτη έχεις απόλυτο δίκιο, δίκο μου λάθος θα το διορθώσω σε λίγες μέρες διότι βρίσκομαι εκτός Κρήτης.

Μιχάλη, ο σταθμός είναι τοποθετημένος στο δημοτικό κατάστημα του Δραπανιά, δεν γνωρίζω αν έχει ποτάμι εκεί κοντά, μάλλον εσύ γνωρίζεις καλύτερα την περιοχή.

Leandros είπε...

Χανιώτες, φαντάζομαι δεν έχετε παράπονο ε; Ηρθε ένας Αθηναίος και σας έφτιαξε το νομό σας καιρικά! χεχε

Τα νεότερα είναι ότι βάζει η ΕΜΥ (να ναι καλά ο κ. Λέκκας που τον έχω φάει τόσο καιρό) αυτόματο σταθμό στο οροπέδιο Ασκύφου με ελεύθερα δεδομένα. Οχι davis, αλλά επαγγελματικό σταθμό Vaisala, είναι ότι καλύτερο υπάρχει σε σταθμό και πανάκριβος.

Ενα σταθμό στα Σφακιά θέλουμε ακόμα και κλείσαμε νομίζω.

Apostolis είπε...

Λέανδρε thumbs up!! Ωραίος.

Το "κλείσαμε" βέβαια είναι μεγάλη κουβέντα. Αλλά πλησιάζουμε. Για τα Χανιά κατά τη γνώμη μου θα ήταν ωραίο να είχαμε 3 ακόμα περιοχές: α) Παραλία μεταξύ Πλατανιά και Κολυμπαρίου (περιοχή με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, με συχνά μεγάλες υετικές διαφορές από τα Χανιά και, φαντάζομαι, και από τον Δραπανιά). β) Κάμπος Αγιάς/Αλικιανού (περιοχή με μεγάλο αγροτικό/οικολογικό ενδιαφέρον και συχνές εκπλήξεις σε υετό αλλά και αναστροφές). γ) Ορεινη έρημος (εδώ δε χρειάζονται σχόλια, αποτελεί όνειρο)..

Το τελευταίο βέβαια είναι το πιο δύσκολο..

Cte είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τις περιοχές που "προτείνεις", Αποστόλη, ειδικά με τον κάμπο Αγιάς- Αλικιανού όπου οι ιδιομορφίες είναι πολλές. Θα προσέθετα στις must περιοχές και τα ημιορεινά της δυτικής επαρχίας Κυδωνίας μέχρι τα σύνορα με τις επαρχίες Σελίνου και Κισάμου (δηλαδή χωριά όπως Πρασές, Σέμπρωνας, Παλαιά Ρούματα, ακόμα και Αγία Ειρήνη). Ο σταθμός στο Έλος είναι μεν ημιορεινός, αλλά δεν "παίζει" όλους τους καιρούς με τους οποίους παίζουν χωριά σαν αυτά που προανέφερα. Και με τους σταθμούς πάντως που έχει ο Νομός Χανίων είναι, πιστεύω, αρκετά καλυμμένος. Ο Δρετάκης θα μας την πει και με το δίκιο του, που φωνάζει τόσο καιρό για σταθμό στη ΝΑ Κρήτη!

Apostolis είπε...

Συμφωνώ! Το μεγάλο must είναι σταθμός στο ΝΑ άκρο της Κρήτης, αλλά και στην ορεινή έρημο των Λευκών Ορέων. Αυτά τα δύο πιθανόν να είναι και τα δύο υετικά άκρα της Κρήτης, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πολλά στοιχεία.. Το πρώτο βέβαια (ΝΑ Κρήτη) είναι το πιο εφικτό.

CWF είπε...

Με τον Ζιακοπουλο κάναμε αγώνα να μπει ένας DAVIS η ένας πανάκριβος Vaisala στον Λέντα μιας κ κάθε τρεις κ λίγο τους βγάζει απαγορευτικό γιατί δεν έχουν ενδείξεις από αξιόπιστο σταθμό.(αξιόπιστος σταθμός για την ΕΜΥ δεν είναι ούτε ο DΑVIS, βασικά με τον υπεύθυνο που μίλησα για τους σταθμούς ούτε που τον είχε ξανά ακούσει!)Στο τέλος μου είπανε από την ΕΜΥ να τον αγοράσει ο δήμος κ να τον κάνει κ δωρεά,χώρια ότι έπρεπε να κατέβουν άνθρωποι της ΕΜΥ για 2 μήνες να κάνουν μετρήσεις κ έπρεπε να τους ταΐζει κ να τους κοιμίζει αυτός που έκανε την αίτηση! Τελικά με επιχειρήματα της πλακάς και πολλά θα δούμε πέρασε στα ψιλά και αυτό για την ΕΜΥ ...
ο κ. Λέκκας ακούει?