Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μια Πολύ Σοβαρή Κατάσταση Απόψε!

Η επέλαση του σχετικά αβαθούς βαρομετρικού χαμηλού στον κόλπο της Σύρτης προς τα βόρεια απόψε 21/11/2013 φαίνεται στο χάρτη πρόγνωσης του Bolam - ΕΑΑ:
Τέτοια δευτερεύοντα χαμηλά μπορούν να δώσουν μεγάλα ποσά υετού καθώς είναι κινούμενα αργά, εμπλουτιζόμενα με τους υδρατμούς από τη Μεσόγειο και δεν έχουν ιδιαίτερα σφοδρούς αποτρεπτικούς νοτιάδες. Ετσι σε όλο το νησί αλλά κυρίως στα νότια αναμένονται απόψε το βράδυ και τη νύχτα έντονες βροχές και καταιγίδες ξεκινώντας από τα δυτικότερα...:

... και προχωρόντας στα κεντρικότερα:

Με βάση αυτούς τους χάρτες και και τις τρέχουσες δορυφορικές εικόνες ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές όπως Επαρχία Σφακίων, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, τη Μεσσαρά και τα Αστερούσια όρη. Λιγότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι βόρειες ακτές αλλά και εκεί πρόσκαιρα και τοπικά θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής θα έχουμε ομολότερο καιρό αλλά οι διαταρραχές θα έχουν ενδιαφέρουσα συνέχεια με έμφαση στα μέσα της επόμενης εβδομάδας οπότε φαίνεται να μας επηρεάζει η πρώτη χειμωνιάτικη ψυχρή εισβολή!

1 σχόλιο:

Stylianakis είπε...

Μιχάλη το χαμηλό δεν συνδυάζεται με υψηλές πιέσεις και δεν ξέρω κατά πόσον θα έχομε αξιόλογα φαινόμενα στα βόρεια. Στις νότιες περιοχές μάλλον θα βραχούν καλά, ίσως και υπερβολικά καλά. Από βδομάδα όμως τελικά τα κρύα μας έρχονται, με μέτρια μάλλον φαινόμενα στα βόρεια - επιτέλους.
Μακάρι να βελτιωθούν οι παράμετροι και η ένταση, πάντως έχεις δίκιο, έστω και ένα μέτριο χιόνι το Νοέμβρη έτσι και αλλοιώς είναι χίλιες φορές καλοδεχούμενο.
ΓΣ